فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال هفتم شماره 3 (امرداد و شهریور 1392)

مجله پیاورد سلامت
سال هفتم شماره 3 (امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سکینه عباسی، عبدالطیف اژدری، شاهین محمدی صفحات 177-187
    زمینه و هدف
    مهمترین جهش های ژن FLT3 شامل جهش ITD FLT3- یا دو برابر شدن پشت سرهم توالی DNA و جهش نقطه ای D835 که خود از شایع ترین ناهنجاری های ژنتیکی در لوسمی میلوئیدی حاد بوده و رشد بی رویه سلولهای سرطانی را افزایش می دهد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی دو جهش ITD FLT3- و D835 در بیماران میلوئیدی و تاثیر آنها را در بقای بیماران مورد مطالعه می باشد.
    روش بررسی
    از نمونه خون و یا مغز استخوان 100 بیمار AML، DNA جهت تعیین شیوع جهش های مذکور و ارتباط آن ها با پیش آگهی به موقع بیماری استخراج و با روش PCR مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات از آزمونهای آماری t و x2 جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    15% بیماران مورد آزمایش جهش ITD+ و 8% نیز جهش D835+ را در ژن FLT3 نشان دادند. بیماران با جهش ITD+ نسبت به بیماران فاقد این جهش ITD- از نظر بدست آوردن بهبودی کامل شانس بیشتری داشتند(5 /83% در بیماران ITD+ ها در مقابل 3/53% در ITD- ها). شمارش گلبول سفید نشان می دهد که میانگین آن در ITD+ ها نسبت بیماران ITD- (ml3 / 73646) به طور قابل ملاحظه ای ITD- (ml3 /26580) بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان می دهد گرچه تاثیر جهشهای FLT3 - ITD و D835 در بقاء کلی بیماران از نظر آماری معنی دار نبود اما جهش FLT3 - ITD می تواند با توجه به افزایش شانس بهبودی کامل(Complete remission) در بیمار؛ فاکتور مهمی نیز در انتخاب نوع درمان مناسب باشد.
    کلیدواژگان: لوسمی میلوئیدی حاد، بهبودی کامل، ژنFLT3
  • محمدتقی امینی، لطفعلی بختیاری، حسین درگاهی، اوژن کریمی، هاجر معمایی، محمد جانبزرگی، الهام حق شناس صفحات 188-196
    زمینه و هدف
    تفکر استراتژیک نقش بسیار مهمی را در حفظ بقای سازمانی و پیشرفت روزافزون در محیط متغیر و پویای امروزی ایفا می کند. تفکر سیستمی یکی از مولفه های تفکر استراتژیک است که چارچوب مفهومی حل مسایل موجود در سازمان را تشکیل می دهد و از طریق نگرش سیستمی و همچنین تمرکز بر مشکلات در حین اجرا به حل آن ها می پردازد. هدف اصلی این تحقیق، تعیین میزان پایبندی مدیران ارشد ستادی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به تفکر سیستمی براساس مدل فردریک گلدمن می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1389 بر روی تعداد 100 نفر از مدیران ارشد ستادی دانشگاه علوم پزشکی تهران بعنوان نمونه پژوهش انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد تفکر سیستمی بود. تعداد 97 نفر پرسشنامه مزبور را تکمیل و عودت دادند. روایی و پایائی پرسشنامه قبل از توزیع به تایید رسید. جهت ثبت و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و با کمک آزمون T تک نمونه و فریدمن انجام شد.
    یافته ها
    یافته های بدست آمده مشخص کرد وضعیت عامل تفکر سیستمی در میان اکثریت مدیران ستادی دانشگاه در حد مطلوب قرار دارد.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق مشخص شد مدیران ارشد ستادی دانشگاه علوم پزشکی تهران درحد مطلوب به تفکر سیستمی پای بند هستند. ارتقاء بیشتر و تقویت این نوع تفکر در بین مدیران ستادی دانشگاه بویژه در ارتباط با دیدگاه کل نگر و چند پایانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مدل تفکر استراتژیک گلدمن، تفکر سیستمی، مدیران دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • صمد غنی زاده وصالی، فرهاد ذاکر، علی ذکری، اردشیر قوام زاده، کامران علی مقدم، سید حمیدالله غفاری صفحات 197-206
    زمینه و هدف
    از اهداف پژوهش های مدرن در زمینه درمان سرطان دست یابی به داروهایی هدفمند است که عوارض جانبی کمتری را برجای بگذارند. AZD1152 یک مهارکننده با اختصاصیت بالا برای آرورا کیناز B بوده و با القاء اثرات متفاوت منجر به مرگ برنامه ریزی شده سلولی می گردد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر AZD1152، بر زنده مانی و فعالیت متابولیک سلول های NB4 (رده سلولی APL) می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه سلول NB4 با دوزهای مختلف AZD1152 تیمار شد. فعالیت متابولیک با روش MTT و درصد زنده مانی با روش تریپان بلو تعین گردید. از روش Student’s t-test و نرم افزار Excel برای بررسی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    AZD1152 در دوزهای 25، 50 و 100 نانومولار به ترتیب فعالیت متابولیک را به میزان 2/9، 5/15 و 2/56%(بعد از 24 ساعت)، 3/10، 5/19 و 9/59%(بعد از 48 ساعت)، 1/17، 4/28 و 8/64%(بعد از 72 ساعت) کاهش داد. همچنین، درصد زنده مانی نیز به حدود 51، 45 و 40%(بعد از 24 ساعت)، 39، 36 و 30%(بعد از 48 ساعت)، 34، 32 و 28%(بعد از 72 ساعت) کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که داروی AZD1152 اثربخشی قابل توجهی بر روی رده سلولی APL دارد و ممکن است در مواردی از قبیل APL عود شده و یا مقاوم به شیمی درمانی های مرسوم مدنظر قرار گیرد. مطالعات بیشتری در این زمینه و نیز در جهت مشخص ساختن مکانیسم مولکولی اثرات این دارو مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: لوسمی پرومیلوسیتیک حاد، میتوز، AZD1152
  • عابدین ثقفی پور، احمد راهبر، هادی حمیدی پارسا، سید محمد حسینی صفحات 207-216
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز جلدی در بسیاری از کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا شایع بوده و پیامدهای اقتصادی نامطلوبی به همراه دارد. این مطالعه با هدف برآورد بهای تمام شده خدمات بهداشتی درمانی ارائه شده به مبتلایان به لیشمانیوز جلدی در استان قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی – مقطعی است که براساس داده های موجود از 638 بیماران طی سالهای 90- 1388 انجام گرفته است. ابتدا با استفاده از فرم های دست ساخت محقق هزینه های مستقیم و سربار در مناطق تحت مطالعه با مراجعه به اسناد حسابداری استخراج و سپس بهای پرداختی از جیب بیمار نیز جمع آوری و پس از ثبت در فرمهای مربوطه، با استفاده از نرم افزار excel و روش های محاسبه بهای تمام شده، بهای تمام شده خدمات به بیماران برآورد شد.
    یافته ها
    در کل، بیش از 1600 میلیون ریال صرف ارائه خدمات بهداشتی درمانی به 638 بیمار مبتلا به لیشمانیوز جلدی گردیده است. هزینه های مستقیم ارائه خدمات بهداشتی درمانی حدود هزار میلیون ریال، سربار حدود 600 میلیون ریال، بهای تمام شده دولتی برای هر بیمار 2520 هزار ریال، پرداخت از جیب، برای هر بیمار حدود 240 هزار ریال و متوسط کل قیمت تمام شده طی این مدت به هر بیمار 2760 هزار ریال برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    هزینه های قابل توجهی برای تشخیص و درمان لیشمانیوز در استان قم صرف می شود. لذا برنامه ریزان بهداشتی باید پیشگیری از این بیماری را در اولویت قرار دهند.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، بهای تمام شده، خدمات بهداشتی درمانی، قم
  • مهدی کاهویی، رقیه اسکروچی، فربد عبادی فرد آذر صفحات 217-227
    زمینه و هدف
    بهینه کردن خدمات بخش اورژانس به ساختار مدیریتی مناسب، طراحی سیستم اطلاعاتی کارآمد و اثربخش بستگی دارد. این مطالعه با هدف تعیین نیازهای اطلاعاتی کارکنان بخش اورژانس از سیستم اطلاعات اورژانس و طراحی یک مدل مفهومی از این نیازها انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی در بین پرستاران و متخصصین طب اورژانس شاغل در واحد اورژانس 9 بیمارستان تابعه دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی انجام شد. داده ها بوسیله مصاحبه با 25 نفر از کارکنان بخش اورژانس، طراحی الگو با روش RUP و زبان UML و توزیع پرسشنامه بین 315 نفر از کارکنان بخش اورژانس جمع آوری شدند. داده های حاصل از پرسشنامه بوسیله آمارهای توصیفی و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    اکثر پرستاران و پزشکان طب اورژانس اعتقاد داشتند که عناصر اطلاعاتی متعددی از قبیل زمان اولین ویزیت بیمار، زمان اولین اقدام، آخرین وضعیت بیمار، نوع اقدام درمانی انجام شده، نوع اقدام پاراکلینیکی انجام شده باید در سیستم اطلاعات اورژانس وجود داشته باشد. همچنین 3/68 درصد(108 نفر) آنها موافقت خود را با وضعیت ارتباط بین عناصر اطلاعاتی مورد نیاز در فرایند اقدامات بالینی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد وجود انواع اطلاعات هویتی، بالینی و پاراکلینیکی در سیستم اطلاعات اورژانس می تواند یک پرونده الکترونیکی تولید نماید. توجه به این عناصر اطلاعاتی می تواند هماهنگی بین تیم اورژانس بیمارستان و تیم امداد پیش بیمارستانی، کنترل وضعیت مصدومین، دسترسی به گزارشات بیمار و کیفیت خدمات به بیماران را بهبود دهد.
    کلیدواژگان: مدل، مفهومی، نیازها، سیستم اطلاعات اورژانس، کارکنان بالینی
  • مسعود فردوسی، امین صابری نیا، فرزانه محمودی میمند، فاطمه نظام دوست، لیلا شجاعی صفحات 228-238
    زمینه و هدف
    چنین ادعا می شود که تبدیل بیمارستان های دولتی به واحدهایی خودگردان، مدیریت و تخصیص منابع عمومی را بهبود بخشیده و پاسخگویی این بیمارستان ها را بالاتر خواهد برد. این پژوهش به منظور بررسی نظام پاسخگویی در بیمارستان های هیات امنایی شهر اصفهان براساس الگوی اصلاحات سازمانی بانک جهانی(مدل پرکر) انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع روش تحقیق کیفی است که به صورت تحلیل موضوعی در سال 1389 به اجرا درآمده است. در این پ‍ژوهش مصاحبه ها به صورت عمیق و نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. در این مطالعه از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف استفاده شد. جمعیت مورد مطالعه مدیران ارشد بیمارستانهای الزهرا(س) و امین اصفهان بود. نمونه گیری با اولین مشارکت کننده آغاز و تا رسیدن به حد اشباع اطلاعات، یعنی 8 نفر مشارکت کننده به اتمام رسید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در حال حاضر در بیمارستان های هیات امنایی اصفهان حضور نهادهایی غیر از دانشگاه (شهرداری و استانداری) علی رغم عضویت در هیات امنای بیمارستان پر رنگ نیست. با این که انتظار می رفت به دنبال هیات امنایی شدن بیمارستان ها تغییری در مکانیسم پاسخگویی به این نهادها ایجاد شود.
    نتیجه گیری
    بهتر است بیمارستان هیات امنایی به همان میزانی که مستقل می شود بتواند راسا تصمیم گیری کند، در بازار رقابت کند و مرجع پاسخگویی متناسب با تغییر ساختار و ایجاد هیات امنا تغییر یابد.
    کلیدواژگان: هیات امنا، پاسخگویی، حق تصمیم گیری، صاحب اختیار مانده مالی، جوابگویی، کارکرد اجتماعی
  • فاطمه منجذبی، رحیم روزبهانی، آرزو معماریان، پریسا فرنیا صفحات 239-250
    زمینه و هدف
    آزمایشگاه های محیطی و حد واسط نقش مهمی را در تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری سل دارند. امروزه بدون وجود این آزمایشگاه ها، حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع بیماری سل امکان پذیر نمی باشد. هدف این مطالعه ارزیابی وضعیت نیروی انسانی، امکانات، تجهیزات و رعایت استانداردها بر اساس چک لیست اطمینان کیفیت در آزمایشگاه های محیطی و حد واسط در هفت استان منتخب در سال 1390 بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع پیمایشی و مقطعی است. در این مطالعه هشتاد و دو آزمایشگاه محیطی و حد واسط در هفت استان منتخب در سال 1390 با چک لیست استاندارد ارزیابی آزمایشگاه های محیطی و حد واسط مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد استان اصفهان با 20 آزمایشگاه و با 8870000 نفر جمعیت تحت پوشش بالاترین تعداد آزمایشگاه و جمعیت تحت پوشش را در بین سایر استان ها دارد. استان خراسان رضوی با میانگین 263 نمونه در ماه بالاترین تعداد پذیرش، استان گلستان با میانگین 139 مورد مثبت در ماه بالاترین تعداد نمونه مثبت در ماه را بین استان های دیگر داشت. در 82 آزمایشگاه مورد بررسی 117 تکنسین مشغول به کار و ارائه خدمات به بیماران بودند.
    نتیجه گیری
    شرایط اکثر آزمایشگاه های محیطی و حد واسط مطلوب و نزدیک به استاندارد می باشد. کنترل و ارزشیابی آزمایشگاه های محیطی و حد واسط، کارکنان مجرب و متخصص، امکانات و تجهیزات مناسب به اجرای بهتر برنامه کنترل سل در کشور کمک شایانی خواهد نمود.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه های محیطی و حد واسط، نیروی انسانی، تجهیزات، رعایت استانداردها
  • مصطفی ربیعیان، سید هادی حسینی، مهدی رعدآبادی، مسعود طاهری میرقائد، محمد بختیاری علی آباد صفحات 251-261
    زمینه و هدف
    داشتن آمادگی در برابر زلزله برای بیمارستان ها با توجه به نوع کارکرد آن ها و قرار داشتن در اولین جایگاه مراجعه ی آسیب دیدگان، اهمیت بسزایی دارد. مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی عوامل موثر در میزان آمادگی بیمارستان های آموزشی درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مقابله با خطر زلزله انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که بصورت مقطعی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1391 اجرا گردید. داده ها از طریق چک لیست، بصورت مصاحبه و مشاهده ی مستندات گردآوری شد. تجزیه تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS19 و با استفاده از آزمون های آماری Pearson correlation، ANOVA و T-test انجام گردید.
    یافته ها
    بیشترین و کمترین میزان آمادگی در برابر خطر زلزله به ترتیب در حیطه ی مدیریت برنامه ی حوادث غیر مترقبه و حیطه ی برنامه ریزی کاهش خطرات ساختمانی بود. بطور کلی میزان آمادگی بیمارستان های مورد مطالعه در برابر خطر زلزله در سطح متوسط(81/51 درصد) ارزیابی شد. میان حیطه ی برنامه ی آموزشی بیمارستان با حیطه های برنامه ریزی کاهش خطرات ساختمانی(045/0 = p و 644/0 = r) و برنامه ریزی اقدامات بهداشت محیط بیمارستان(048/0 = p و 636/0 = r) رابطه ی معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معنادار حیطه ی آموزشی با دیگر حیطه های ذکر شده، پیشنهاد می شود ضمن تدوین برنامه های آموزشی کوتاه مدت در زمینه ی مدیریت بحران و اجرای مداوم آن ها، حتی المقدور مقاوم سازی غیر سازه ای بیمارستان ها به عنوان یک اولویت مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: زلزله، بیمارستان، آمادگی، عوامل موثر
|
  • Sakineh Abbasi, Abdollatif Ajdari, Shahin Mohammadi Pages 177-187
    Background And Aim
    FLT3 gene is a member of class III receptor Tyrosine Kinase، which is expressed in most patients with acute myeloid leukemia (AML). Mutations of FLT3 such as Internal Tandem Duplication (ITD) and point mutation of the D835 are the most common genetic defects in myeloid leukemia. These two mutations in patients with MLA and their effect on survival rate were studied for the first time in Iran.
    Materials And Methods
    DNA was extracted from the blood or bone marrow samples of 100 patients with AML from October 2008 to September 2009. For further analysis، PCR was performed to determine the prevalence of these mutations and their association with prognosis. Moreover، t and x2 statistical tests were applied for data analysis.
    Results
    According to the results، 15% of patients revealed FLT3-ITD mutations and 8% showed mutation of D835 in FLT3 gene. In terms of achieving complete remission (CR)، patients with mutation of ITD had more chance than those without such mutation (83. 5% versus 53. 3%). The white blood cell count was significantly higher in the ITD+ (mean = 73،646/ml) than ITD- patients (mean = 26،580/ml).
    Conclusion
    The results indicate that FLT3-ITD mutations may reduce the chances of Complete Remission (CR) in patients; however، FLT3-ITD mutation is an important factor in selecting appropriate treatment.
    Keywords: Acute Myeloid Leukemia (AML), FLT3 Gene, Complete Remission
  • Mohammad Taghi Amini, Lotfali Bakhtiari, Hossein Dargahi, Ogan Karimi, Hajar Moammai, Mohammad Janbozorgi, Elham Haghshenas Pages 188-196
    Background And Aim
    Strategic thinking plays a very important role in guarding organizational survival and increasing development in today''s dynamic and changing environment. One of the elements of strategic thinking is systemic thinking، which forms the conceptual framework to solve issues in an organization. This study aims to determine the ability of Tehran University of Medical Sciences (TUMS) senior managers to stick to systemic thinking based on Friedrik Goldman’s model.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional، descriptive- analytic study conducted on a sample of 100 TUMS senior managers in 2010. The data collection instrument was a standard questionnaire on systemic thinking، the response rate of which turned out to be 97%. The reliability and validity of the questionnaire were confirmed prior to its distribution. SPSS software was used for data analysis. To this end، single sample t-test and Friedman statistical methods were also applied.
    Results
    The findings revealed that the ability of systemic thinking was optimal among most TUMS senior managers.
    Conclusion
    Enhancing and strengthening systemic thinking among TUMS senior managers are suggested، especially regarding omniscient and multi-end approach.
    Keywords: Systemic Thinking, Strategic Thinking, Senior Managers, Tehran University of Medical Sciences (TUMS)
  • Samad Ghanizadeh Vesali, Farhad Zaker, Ali Zekri, Ardeshir Ghavamzadeh, Kamran Alimoghaddam, Seyed Hamidollah Ghaffari Pages 197-206
    Background And Aim
    A goal of modern cancer research is to reach targeted therapies with drugs having fewer side effects. AZD1152 is a highly specific inhibitor of Aurora Kinase B، which leads to the programmed cell death by different mechanisms. The aim of this study was to evaluate the effects of AZD1152 on viability and metabolic activity of NB4 cells (APL derived cell line).
    Materials And Methods
    The cells were treated with various concentrations of AZD1152. After 24، 48 and 72h treatments، the metabolic activity and viability of inhibitor-treated NB4 cells were assessed using MTT and trypan blue dye exclusion assays، respectively. Data were analyzed by applying student’s t-test (Microsoft Excel).
    Results
    A t 25، 50 and 100 nM، AZD1152 reduced the metabolic activity by 9. 2، 15. 5 and 56. 2% (after 24h)، 10. 3، 19. 5 and 59. 9% (after 48h)، and 17. 1، 28. 4 and 64. 8% (after 72h)، respectively. Meanwhile، the percentage of viability was decreased to about 51، 45 and 40% (after 24h)، 39، 36 and 30% (after 48h)، and 34، 32 and 28% (after 72h)، respectively.
    Conclusion
    According to the results، AZD1152 has substantial efficacy on APL cell line and may be applied in some cases، e. g.، for patients who have relapse or who become refractory to the conventional chemotherapy. Further studies are needed to show the molecular mechanisms regulating effects of this anti-cancer agent.
    Keywords: Acute Promyelocytic Leukemia, Mitosis, AZD1152
  • Abedin Saghafipour, Ahmad Rahbar, Hadi Hamidi Parsa, Sayed Mohammad Hoseini Pages 207-216
    Background And Aim
    Cutaneous leishmaniasis (CL) is prevalent in most tropical and subtropical countries of the world and leads to adverse economic consequences. This study was performed to estimate the cost of healthcare services delivered to CL patients in Qom Province.
    Materials And Methods
    Based on the data from 638 CL patients، this cross-sectional study was performed in Qom during 2009-2011. First، using researcher-made forms and based on the accounting documents، the direct and overhead costs of health services in the studied areas were calculated. Then، the out-of-pocket costs per patient were obtained. Finally، the gathered data were calculated using the excel software.
    Results
    In total، more than 1،600 million rials was spent on providing health services to 638 patients with cutaneous leishmaniasis in endemic foci of Qom. The direct healthcare cost was estimated to be about a thousand million and the overhead cost about 600 million rials. Besides، the state cost per patient was estimated to be over 2،520 thousand and the out-of-pocket cost per patient about 240 thousand rials. Moreover، the average total cost per patient was calculated to be 2،760،772 in the studied period.
    Conclusion
    Based on results، considerable costs are spent for CL diagnosis and treatment in Qom. Therefore، health planners should give priority to the prevention of this disease in their programs.
    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis, Cost Analysis, Healthcare Services, Qom
  • Mehdi Kahouei, Roghayeh Eskrootchi, Farbod Ebadi Fard Azar Pages 217-227
    Background And Aim
    To optimize emergency services depend s on appropriate management structures and efficient and effective information system design. This study aim ed to investigate emergency department staff''s information needs of emergency information system and to design a conceptual model of these needs.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed among nurses and emergency medicine professionals working in emergency units of 9 hospitals affiliated to Tehran and Shahid Beheshti U niversities of M edical S ciences. Data w ere collected by interviewing 25 staff members in the emergency department، model d esign by RUP method and UML language and questionnaire d istribution among 315 staff members in the emergency department. Data collected were analyzed by descriptive statistics and SPSS.
    Results
    Most nurses and emergency medicine physicians believed that multiple data elements such as time of patient’s first visit and procedure، t he latest status of patient، medical procedure taken، and paraclinical procedure taken must exist in the emergency information system. Also 68. 3% (108) of them agreed with the relationship between data elements required in the clinical practice process.
    Conclusion
    It is concluded that the presence of identity، clinical، and paraclinical data in emergency information systems can produce an electronic medical record. According to these data، elements can improve the coordination between the hospital emergency and pre- hospital rescue teams، controlling of victim status، access to patient reports and quality of service to patients.
    Keywords: Modeling, Conceptual, Needs, Emergency Information System, Clinical Staff
  • Masoud Ferdosi, Amin Saberi Nia, Farzaneh Mahmoudi Meymand, Fatemeh Nezamdoust, Leila Shojaei Pages 228-238
    Background And Aim
    Transforming government hospitals into autonomous units improved hospitals. This study was performed to evaluate the responsiveness of board of trustees hospital according to the world bank’s organizational reform model (Preker Model) in isfahan city.
    Materials And Methods
    The study was a qualitative research method. In this research، depth and semi-structured interviews were carried out and purposive sampling was used. The study population were top managers of Amin and Alzahra hospitals. Sampling was started with the first participant until saturated level of information، participants completed the 8 cases.
    Results
    According to interviews، the current role and contribution of non-university institutions (e. g. municipalities representatives) in hospital board of trustees is neither bold nor transparent. These hospitals can address minimum changes in their mechanisms of accountability after developing board of trustees.
    Conclusion
    It is rational for hospitals as they undergo organizational reform and developing board of trustees، to have more rights for decision making. Further more، their accountability mechanism should change accordingly.
    Keywords: Hospital, Board of Trustees, Decision Rights, Accountability, Organizational Reform, Preker Model
  • Fateme Monjazebi, Rahim Rozbahany, Arezo Memarian, Parisa Farnia Pages 239-250
    Background And Aim
    Peripheral and intermediate laboratories have an important role in diagnosis، treatment and prevention of tuberculosis. Today، without these laboratories، maintaining health and preventing the spread of tuberculosis is not possible. The aim of this study was Evaluation of manpower، equipment and quality control standards in peripheral and intermediate laboratories assessment checklist within seven selected provinces in year 2011.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional survey. In this study eighty tow peripheral and intermediate laboratories from seven selected provinces were studied in year 2011. A standardized checklist was used to assess peripheral and intermediate laboratories.
    Results
    The result showed that Esfahan with 20 labs and 8870000 population had the highest number of labs and coverage people between other provinces. Khorasan Razavi with an average of 263 per month has the highest number of admission number and Golestan، with an average of 139 positive cases per month، had the highest number of positive cases between other provinces. In 82 labs 117 laboratory technicians were engaged providing services to patients.
    Conclusion
    The results of this study showed that conditions of most peripheral and intermediate laboratories are optimum and nearly standard. Control and evaluation of peripheral and intermediate laboratories، expert personnel، facilities and equipment are necessary to improve the TB control program in the country. Keywords:
    Keywords: Peripheral, Intermediate Laboratories, Manpower, Equipment, Quality Control Standards
  • Mostafa Rabeian, Seyed Hadi Hosseini, Mehdi Radabadi, Masoud Taheri Mirghaed, Mohammad Bakhtiari Pages 251-261
    Background And Aim
    Having a preparedness program for earthquake in hospital، with regard to its function for victims of accidents، is very important. The main objective of this study was evaluation of effective factors on the rate of preparedness of Tehran University of Medical Sciences’ teaching hospitals، to deal with earthquake danger of earthquake.
    Materials And Methods
    This cross-sectional analytical survey was performed in the follow ing hospitals: Sina، Farabi، Roozbeh، and Razi. Data was collected by checklists and questionnaire. Data analysis was performed using statistical software (SPSS19) and Pearson correlation، ANOVA، t-test statistical tests.
    Results
    The most and the least preparedness against earthquake was in disaster management and construction mitigation plan fields respectively. Relationship between the field of hospital curriculums with construction mitigation plan (p= 0/045 and r=0/644) and hospital environmental health action plan (p=0/048 and r=0/636)، was significant.
    Conclusion
    Average of Hospitals preparation against earthquake was evaluated in an intermediate level (51. 81percent). Due to the significant relationship between education and other fields that are listed above; it is suggested that in addition to short-term training programs، non-structural retrofitting of hospitals should be considered as a priority.
    Keywords: Earthquake, Hospital, Preparedness, Factors